www.stoeltjesenzo.nl

Wasvoorschriften

Wasvoorschriften hoezen PLOEM

Loshalen van de hoes Klitteband:

Trek de klitteband aan de onderkant los en haal de hoes voorzichtig los van de stoel. In de achterzijde in de stoelen zitten de hoezen ook bevestigd met klitteband, dit kan ook losgetrokken worden. Dan kan de hoes gewassen worden.

Rits:

Let er bij het openritsen op dat er geen voering (watten) tussen de rits komt. Het beste is om je vinger tegen de binnenkant van de rits te houden tijdens het openritsen.

Bevestigen van de hoes

Voor het opnieuw aanbrengen van de hoes leg je eerst de binnenste klitteband voor de naad in de rugleuning. Duw dan gelijkmatig de klitteband in de naad om de hoes vast te maken. Begin dan met de hoes om de stoel te trekken. Begin van boven naar onder, druk het schuim goed in om de hoes makkelijk eromheen te krijgen!

Wassen hoezen Uni (rib)

Was de hoes met gelijke kleuren op maximaal 40 graden. Gebruik beperkte hoeveelheid en geen agressieve wasmiddelen (bijvoorkeur zonder bleek), dit voorkomt verkleuring van de stof. Stop de hoes nooit in de droger. Laat de hoes aan de lucht drogen en trek de hoes om de stoel heen, voordat de hoes helemaal opgedroogd is zodat de hoes weer mooi strak komt te zitten.

Wassen hoezen Cheer en Mix

Deze stof is een pure katoen en dus gevoelig voor slijtage. Was de hoes met gelijke kleuren op maximaal 40 graden (30 graden heeft de voorkeur om de hoes mooi te houden). Gebruik beperkte hoeveelheid en geen agressieve wasmiddelen, dus zonder bleekmiddelen, om verbleken van de kleuren te beperken. Gebruik bij voorkeur het anti-kreuk wasprogramma (ter voorkoming van vouwen in de stof tijdens het wassen) en laat de hoes vervolgens aan de lucht drogen. Stop de hoes nooit in de droger. Strijken is dan eigenlijk niet nodig.